Младеж даде абсурдно обяснение за палежа на апартамента на бившата си приятелка

0
Мартин се закле пред съда, че повече няма да пие
Мартин се закле пред съда, че повече няма да пие Снимка: Емел Махмуд / Флагман

23-годишният Мартин Георгиев, който е обвинен в умишления палеж на апартамент в Камено тази сряда, даде абсурдни обвинения пред магистратите от Районния съд в Бургас. Днес се разгледа мярката му за неотклонение и той бе оставен за постоянно в ареста.

Младежът напълно призна за извършеното, но с малко „уточнение”. Той хвърли цялата вина върху собствената си злоупотреба с алкохола и се закле пред съда и Библията, че повече нямало да пие, пише Флагман.

Отидох до апартамента на бившата си приятелка пиян. Позвъних няколко пъти, но никой не ми отвори и се ядосах. Ритнах шише с течност и си хвърлих фаса на земята”. С това абсурдно обяснение младежът опита да оправдае деянието си, подчертавайки, че е бил в състояние на афект. Не става ясно обаче каква е била течността в бутилката и възможно ли е тя да се запали действително от неизгасен фас, след като кино митът за това, че разлят бензин се възпламенява от цигара бе опроверган преди години. 

Той и защитата му поискаха „домашен арест”, но съдът, в лицето на съдия Николай Гемеджиев, бе категоричен – престъплението е квалифицирано като тежко и ако бъде освободен, младежът може да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокуратурата подчерта също, че Мартин има богато съдебно минало и дори с влязла в сила от септември т.г. присъда за кражба на автомобил.

23-годишният младеж е заплашен с ефективна присъда за палежа, която може да бъде в срок от 1 до 8 години, ако бъде признат за виновен. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари