Младен Маринов: Има силен спад при „ало“ измамите

0
Нанасяме тежки удари по тези престъпни групи, похвали се вътрешният министър
Нанасяме тежки удари по тези престъпни групи, похвали се вътрешният министър Снимка: БГНЕС

"Забелязва се силен спад при опитите и извършването на телефонните измами", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си във Вътрешна комисия, цитиран от Агенция "Фокус".

Той припомни, че преди няколко месеца е била първата мащабна операция по неутрализиране на престъпните групи. По думите му това е показало, че е един добър и ефективен модел за противодействие на този вид престъпна дейност.

"Извършителите са мобилни, изобретателни и спазват висока степен на конспиративност. Това го доказа и операцията преди няколко дни, която неутрализира още една от групите, които се занимаваха основно с този вид престъпна дейност. До момента ударите са доста тежки по отношение на тези групи. Така се забелязва силен спад при опитите и извършването на телефонни измами. Мисля, че с продължаване на работите ще успеем да постигнем пълен контрол", посочи още вътрешният министър.

Той допълни, че продължава и информационната кампания сред гражданите, която цели да повиши тяхната осведоменост относно този вид престъпления.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари