Младата майка, която успя да осъди един мол

0
Делото на младата майка Деница Панайотова и столичния мол завърши с извънсъдебно споразумение
Делото на младата майка Деница Панайотова и столичния мол завърши с извънсъдебно споразумение

В крайна сметката, истерията около кърменето в мола може и да отшумя, но една млада майка успя да осъди един столичен мол, заради забележка да не кърми там, а да отиде в специалното помещение за целта.

Делото на младата майка Деница Панайотова и столичния мол завърши с извънсъдебно споразумение. (което обаче й предоставя парична и явно морална компенсация);

Това съобщиха от Българския хелзинкски комитет, които заведоха делото и предоставиха защита на Панайотова.

Официалното съобщение на комитета гласи:

„Поради повишения обществен интерес и широкото медийно отразяване на съдебното производство, образувано във връзка с инцидента, при който беше обезпокоена кърмеща майка в търговски център на 14 август 2014 г., г-жа Панайотова и нейните адвокати, г-жа Фъртунова и г-жа Качаунова от Българския хелзинкски комитет (БХК) съобщават, че е постигнато извънсъдебно споразумение за приключване на спора. Г-жа Панайотова ще дари получената сума за организиране на кампания в подкрепа на кърменето на обществени места. БХК изказва своята благодарност и възхита към г-жа Панайотова за смелостта ѝ да защитава своите права, като показа как трябва да бъдат отстоявани правата на жените”.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари