Млада жена е с ампутиран крак след дрифт в Стара Загора

0
Други две са в болница
Други две са в болница Снимка: Георги Манев / БНР

Три жени пострадаха тежко при пътен инцидент в Стара Загора късно вчера.

Те са се прибирали от работа, когато след 23 часа автомобил връхлита върху тях на тротоара. По информация на източници на БНР водачът на колата в този момент е правил дрифт по близкото кръгово кръстовище.

През нощта екип от ортопеди и съдов хирург от Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора прави спешна ампутация на левия крак на една от пострадалите, която е на 23 години, съобщи за Радио Стара Загора и БНР доц. Георги Арабаджиев, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ.

Другите две ранени жени на 23 и 27 години са приети в неврохирургия. Те са с комоцио и травми на долните крайници, без опасност за живота, потвърди доц. Арабаджиев.

Директорът на ОД на МВР – Стара Загора старши комисар Николай Колев заяви в обедните часове, че извършителят е установен, но по думите му: „дали е задържан сега не мога да ви кажа, нямам информация към момента“. Той отказа да коментира версиите, по които работят разследващите. Шофьорът е бил тестван за алкохол и наркотици, пробите му са отрицателни. Комисар Колев потвърди, че колата е ударила жените на тротоара, като водачът „най-вероятно е загубил контрол върху автомобила“.

Няма настъпила смърт при произшествието и затова случаят се поема от Районната прокуратура, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Очаква се от държавното обвинение да направят изявление.

В късния следобед Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики направи оглед на мястото и коментира, че за първи път попада в зона на пътен инцидент, "където няма абсолютно никакви следи" по-малко от 24 часа след случилото се.

"Ако са прикрити умишлено от стопани на пътя или полиция, това би могло да попречи на работата на вещите лица".

Старозагорци излизат на мирен протест от 19 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари