Млад шофьор блъсна пешеходец, пресичащ на зелен светофар в квартал "Родина"

0
Пострадалият е получил сътресение и фрактура на рамото
Пострадалият е получил сътресение и фрактура на рамото

Трима пешеходци пострадаха при пътни инциденти вчера в Русе

На 29 ноември в 10:38 часа е получен сигнал за пострадали при пътен инцидент пешеходци в гр. Русе на бул. "Цар Освободител" до № 105, в посока центъра на града. Изпратените на местопроизшествието пътни полицаи са изяснили, че произшествието е възникнало на прав участък от пътя, облачно време и мокра пътна настилка, като товарен автомобил с марка "Опел", модел "Мокка", управляван от мъж на 64 години, при движение в посока кръговото е блъснал двама пешеходци – мъж на 78 години и жена на 76 години, пресичали по обозначената пешеходна пътека, съобщиха от ОД МВР - Русе.

Пострадалите са откарани в УМАБЛ "Канев", където при прегледите са им установени фрактури и други травми и са настанени за лечение, като според лекарите мъжът е в по-тежко състояние и с опасност за живота.

Пробите на водача за алкохол и наркотици са дали отрицателен резултат.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и е образувано досъдебно производство.

Около 20:25 ч. снощи е възникнал още един инцидент с пешеходец - лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 20-годишен водач, който движейки се по ул. "Тича" - кръстовище с ул. "Чипровци", в посока ул. "Сини камъни", е нарушил правилата за предимство, като при маневра завой наляво не е пропуснал и е блъснал пешеходец на 26 години, пресичащ на пешеходна пътека тип М8.1 и зелен разрешителен сигнал на светофарната уредба.

След като е откаран в спешно отделение на УМБАЛ „Канев“ за обстоен преглед, пешеходецът е диагностициран с фрактура в областта на рамото и сътресение, настанен е за лечение в медицинското заведение.

Проверката за алкохол е дала отрицателен резултат. Произшествието е документирано от пътна полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Гост
    Мама ви дееба малоумна. Млад шофьор на 64 години. Идиоти.
  • 10
    3
    до 2
    Подкрепям. Наистина е малоумно това да пускат едновременно със светофар пешеходци и автомобили. На пантеона на кръстовището е същото. Там мнооогоооо рядко изобщо може да се вреди пешеходец да пресече на зелен светофар. Всички автомобили завиващи наляво бързат да изпреварят пешеходците (там не е тип зебра). Само по милост от някой шофьор (за щастие има и такива).
  • 14
    2
    ОФ ОФ
    Оправете това при ляв завой да има зелен светофар и за пешеходци и за коли. Или задръжте на червен светофар автомобила или пешеходеца може ли едновременно и за автомобилите зелен светофар и за пешеходците и двамата като тръгват и става инцидент, за това автомобила за да не потегли трябва не да чака на зелен, а на червен светофар, звучи някак по-логично, но по-умните и компетентни инженери и хора на науките да се произнесат по-компетентно и да намерят решение на този казус.
  • -21
    1
    Passat fen
    pasataaaa kusaaa asfalta, bqgai mu ot puTqqqqq
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари