Млад мъж със заболяване става Дядо Коледа, за да помогне на онкоболен

3
Заради своята всеотдайност преди пет години Георги Симеонов беше удостоен със званието “Достоен българин”
Заради своята всеотдайност преди пет години Георги Симеонов беше удостоен със званието “Достоен българин” Снимка: Янтра Днес

За седма поредна година Георги Симеонов от Горна Оряховица ще облече червения костюм на Дядо Коледа, за да раздава подаръци на малки и големи

 Както всяка година той е решил с кампанията си да помогне на човек, нуждаещ се от средства за лечение, пише Янтра Днес. Самият Георги е с детска церебрална парализа, но това не спира младия мъж да обикаля, за да събира пари не за себе си, а за другите. С усмивка казва, че всички вече го наричат Дядо Коледа. Щастлив е от това, че може да бъде полезен за някого и да помогне. Това е и най-голямото удовлетворение. А заради своята всеотдайност преди пет години Георги Симеонов беше удостоен със званието “Достоен българин”.

Тази година кампанията на Георги е в подкрепа на 41-годишния Павлин Начев от Г. Оряховица, който страда от рак на стомаха. След редица изследвания в Англия и България Павлин започва химиотерапия, но му трябват средства за операция за отстраняване на образуванията, която е планирана за “Аджибадем Сити Клиник болница Токуда” в София. За нея са необходими около 60 000 евро.

През изминалите кампании Георги е събирал пари за лечението на Росен Атанасов от русенското село Черешово, за горнооряховските деца Александър и Виктория, за съгражданина си Пеньо Пенев и хандбалиста от “Локомотив” – Г. Оряховица, Ивелин Дачев. Миналата година средствата от инициативата младият мъж дари на Марияна Светозарова, която за съжаление преди дни загуби битката с коварната болест. Добротворецът вече приема записвания за тазгодишната кампания за посещения във В. Търново, Г. Оряховица, Долна Оряховица и Лясковец. Цената на услугата остава непроменена и е в размер на 5 лв. Заради епидемичната обстановка освен с костюм Дядо Коледа ще бъде с маска за лице и ще носи дезинфектант. Всеки, който иска да покани Добрия старец в дома си или на своя празник, може да се свърже с него на телефон 0988 318 904 или във фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари