Митрополит Николай: Няма да се кандидатирам за патриарх

0
Пловдивският митрополит добави още пред отворения ковчег на Негово Светейшество са започнали медийните интриги и инсинуации около наследяването на българския патриаршески престол
Пловдивският митрополит добави още пред отворения ковчег на Негово Светейшество са започнали медийните интриги и инсинуации около наследяването на българския патриаршески престол Снимка: Пловдивска света митрополия

Пловдивският митрополит добави още пред отворения ковчег на Негово Светейшество са започнали медийните интриги и инсинуации около наследяването на българския патриаршески престол

"Oбявявам и декларирам, че не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия предстои да проведе в съответствие с нейния Устав", заяви Пловдивският митрополит Николай. Това стана ясно от съобщение, публикувано в сайта на Пловдивската епархия.

Само преди няколко дни изпратихме на вечен покой нашия любим патриарх и Софийски митрополит Неофит. Всички видяха хилядния народ, който се поклони пред него в катедралния храм „Св. Александър Невски” и го изпрати в последния му път. Това беше истинско тържество на вярата, нагледно доказателство за авторитета на блаженопочившия и приснопаметен наш патриарх Неофит, за любовта, която народът ни питае към него и за привързаността на нашите верни към Българска православна църква“, пише митрополит Николай.

И допълва, че още пред отворения ковчег на Негово Светейшество са започнали „медийните интриги и инсинуации около наследяването на българския патриаршески престол“.

Едни и същи „експерти” по църковните въпроси, измежду които бивши разколници и агенти на Държавна сигурност, които и през 2013 г. бяха обсебили публичното пространство с нелепите си предсказания за това кой ще наследи блаженопочившия патриарх Максим, по същия богопротивен и богохулен начин започнаха отново да „кадруват” следващия български патриарх", пiше още митрополит Николай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    daskal
    Добра новина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари