Митрополит Наум: Здраве, мир и благоденствие в Деня на Рождество Христово

0
С Рождественско послание за благодат и мир се обърна към вярващите Русенският митрополит Наум
С Рождественско послание за благодат и мир се обърна към вярващите Русенският митрополит Наум Снимка: БГНЕС

С Рождественско послание за благодат и мир се обърна към вярващите Русенският митрополит Наум.

Той пожела на православните християни у нас и извън пределите на страната истинска и неподправена радост и дръзновение, здраве и мир и благоденствие в Деня на Рождество Христово, предаде БГНЕС.

„Велика е тайната на Божието Въплъщение, на спасителното за нас Божие домостроителство. Дивна е тайната на благочестието: „Бог се яви в плът, засвидетелстван бе от Светаго Духа, показа се на Ангели, проповядван биде на народи, приет с вяра в света, възнесе се в слава” (1 Тим. 3:16). Този богочовешки път към Възкресението и към славното Господне Възнесение обаче, пътят към изпълнението на даденото още на нашите праотци Божие обещание за избавяне от робството на греха и смъртта (Бит. 3:15) започна тъкмо с преславното Христово рождение в плът, сред нас човеците, в образа на Младенец, влязъл в скръбния ни свят като безпомощно дете, та в божественото Си смирение да ни помири с Отца-Всеподателя.

Затова и днес ние отново се присъединяваме към радостта на цялата вселена и към ангелския хор, който пее: „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!” (Лука 2:14). Отново посрещаме Господа Иисуса, идващ сред нас, за да ни въздигне обратно там, където по Божи промисъл за всички е предвидено място, и в зададената ни от божествения замисъл роля – да бъдем „по Божи образ и подобие” (Бит. 1:26-27), венец на творението, синове на Всевишния Бог и богове по благодат (Йоан 10:34).

И така, в преклонение пред непостижимото за човешкия ум величие на Божията тайна – в невъзможността си да проумеем дивния Божи промисъл – от дълбините на нашите сърца и души да възкликнем: „Господи, Слава Тебè!”, се казва в посланието на митрополит Наум.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари