Митнически служители задържаха 17 килограма марихуана на ГКПП "Гюешево"

0
Водачът на автомобила е гражданин на Република Косово, със статут на пребиваващ в Румъния
Водачът на автомобила е гражданин на Република Косово, със статут на пребиваващ в Румъния Снимка: Агенция Митници

Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо А.М. /41 г./- гражданин на Република Косово, съобщиха от прокуратурата

Около 15:30 часа на 26 ноември, на входящо трасе на ГКПП "Гюешево", митнически инспектори от отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница София спрели за проверка лек автомобил "Опел Зафира", с румънски регистрационни номера. Превозното средство пътувало от Косово за Румъния. При претърсването му били открити 60 пакета, съдържащи зелена растителна маса, укрити на различни места - в праговете и под задната броня на автомобила. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Общото тегло на предмета на контрабандата е 17,035 килограма, уточниха от прокуратурата.

Водачът на автомобила е гражданин на Република Косово, със статут на пребиваващ в Румъния. Той е задържан за 72 часа, с постановление на прокурор на Окръжната прокуратура в Кюстендил. Предстои съдът да се произнесе по внесеното от държавното обвинение искане за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари