Митничари задържаха поляк за опит да пренесе метамфетамин на Дунав мост 2

2
В чували с кучешка храна митничарите открили близо 4 кг. метамфетамин
В чували с кучешка храна митничарите открили близо 4 кг. метамфетамин Снимка: Агенция Митници

В чували с кучешка храна митничарите открили близо 4 кг. метамфетамин

На 23 февруари полски гражданин пристигнал на ГКПП Дунав мост 2 - Видин за излизане от Република България с управляван от него товарен автомобил.

При проверка от служители на Териториална дирекция „Митница Русе“ е установено, че в задната част на товарния отсек на камиона се превозват чували с кучешка храна от различни марки.

В черен чувал и 6 броя пликове с надпис „Enjoy Adult Dog Food“ са установили прозрачни полиетиленови пакети, съдържащи вещество с кристална структура с общо тегло 3 608,39 грама. При направен тест веществото е реагирало на метамфетамин.

С постановление на разследващия орган полският гражданин, управлявал превозното средство, е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната без надлежно разрешение високорисково наркотично вещество.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари