Митничари задържаха 5 килограма марихуана, укрита в куриерска пратка

0
Наркотиците са открити при проверка в разпределителен център на голяма куриерска фирма в София
Наркотиците са открити при проверка в разпределителен център на голяма куриерска фирма в София

Наркотиците са открити при проверка в разпределителен център на голяма куриерска фирма в София

Митнически служители задържаха 4860 гр марихуана, укрита в куриерска пратка, пътуваща от Италия за Гърция.

На 19.09.2022 г. митнически служители на отдел „Наркотици, оръжия и прекурсори“ в Централно митническо управление извършват контролни действия в разпределителния център в град София на голяма куриерска фирма.

В хода на проверката те селектират транзитно преминаваща куриерска пратка с направление от Италия за Гърция.

Пратката представлява кашон, от който се излъчва специфична остра миризма, характерна за марихуана. При отварянето на кашона митническите служители установяват, че в него има девет термично залепени прозрачни полиетиленови плика, съдържащи суха зелена листна маса, наподобяваща съцветия на марихуана. Общото тегло е 4860 грама, като всеки от деветте пакета тежи по 540 грама. Извършен е полеви наркотест, който е реагирал положително за наличието на канабис.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари