Митничари откриха златни и сребърни бижута за 180 бона

0
Контрабандните златни и сребърни накити и лекия автомобил са задържани
Контрабандните златни и сребърни накити и лекия автомобил са задържани Снимка: БГНЕС / Архив

Контрабандни златни и сребърни накити за 180 827 лева откриха митническите служители от ТД „Южна морска“ при проверка на лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници"

На 2.07.2021 г., на ГКПП Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал лек автомобил с чужда регистрация. В него пътували, от Турция за Румъния, двама съпрузи, румънски граждани. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава в две бутилки с перилен препарат и в една кутия с таблетки за съдомиялна машина, митническите служители са открили укрити накити - общо 1 264 пръстена, гривни, медальона, колиета, обеци, синджири. При направената от вещото лице експертиза се установява, че 2184,94 грама от накитите са от 14-каратово злато, а 277 грама са от сребро проба 925. Общата стойност на укритите бижутерийни изделия е 180 827 лева.

Контрабандните златни и сребърни накити и лекия автомобил са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, румънската гражданка Н.Д., на 39 г., е била привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същата е била взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура гр. Хасково.

Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари