Миропомазаха Крал Чарлз III насаме

2
Използва се параван, за да скрие монарха от обществения поглед
Използва се параван, за да скрие монарха от обществения поглед Видео: BBC News

Използва се параван, за да скрие монарха от обществения поглед

Крал Чарлз III е миропомазан насаме по време на церемонията по коронясването.

Това, което се описва като "най-свещената“ част от церемонията, е помазанието с масло. Използва се параван, за да скрие монарха от обществения поглед, докато се провежда, пише The Guardian, цитиран от Агенция Фокус.

Кралят сваля държавните одежди преди процеса, който е придружен от Свещеника Садок на Джордж Фридрих Хендел, композиран за коронацията на Джордж II през 1727 г.

Кралят е облечен в това, което се нарича "Colobium sindonis, supertunica и пояс“ и седи на коронационния стол. След това му се представят коронационните шпори с думите "Получете тези шпори, символи на военна чест и рицарство, за да можете да бъдете смел защитник на нуждаещите се“.

Държавният меч със скъпоценни камъни, носен от Пени Мурдан, е следващият.

Казва се молитвата:

"Чуй молитвите ни, Господи, ние Те умоляваме, и така насочи и подкрепи твоя слуга крал Чарлз, за ​​да не носи меча напразно; но може да го използва като Божий служител, за да се противопоставя на злото и да защитава доброто чрез Исус Христос, нашия Господ. Амин!"

Вземете този царски меч: нека той бъде за вас и за всички, които са свидетели на тези неща, знак и символ не на съд, а на справедливост; не на сила, а на милост.

С този меч правете справедливост, спрете растежа на беззаконието, защитете светата Божия Църква и всички хора с добра воля, помогнете и защитите вдовиците и сираците, възстановете нещата, които са отишли ​​да се разлагат, поддържайте нещата, които са възстановени, наказвайте и реформирайте това, което не е наред, и потвърдете това, което е в ред: така че като правите тези неща, можете да бъдете славни във всяка добродетел; и така вярно служи на нашия Господ Исус Христос в този живот, за да можеш да царуваш завинаги с Него в живота, който предстои. Амин"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Честно,
    През хуя ми е за дъртия педераззззз, ако ще да са му пръснали и халката зад паравана!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари