Миньори и енергетици излизат на национален протест

1
Шествието им ще започне в 11:30 часа от площад "Св. Александър Невски"
Шествието им ще започне в 11:30 часа от площад "Св. Александър Невски" Снимка: КНСБ / архив

Шествието им ще започне в 11:30 часа от площад "Св. Александър Невски"

Утре, 19 септември, синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” в комплекса “Марица Изток”, Националната федерация на енергетиците към КНСБ, Национална синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, СМФ – КТ “Подкрепа”, Федерация “Енергетика” към КТ “Подкрепа”, миньори и енергетици от въгледобивния сектор в страната ще проведат национален протестен митинг-шествие под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!”.

Шествието ще започне в 11:30 часа от площад “Св. Александър Невски”, ще премине по ул. “Оборище”, ул. “Г. С. Раковски”, бул. “Цар Освободител”, бул. “Княз Александър Дондуков”, съобщиха от КНСБ.

Протестният митинг ще започне в 12:00 часа в участъка между сградите на Народното събрание и Министерския съвет на бул. “Княз Александър Дондуков” 1.

В протеста ще се включат хиляди работници от целия въгледобивен сектор в България.

От Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ днес изпратиха декларация в подкрепа на справедливите искания на работещите в мините и топлоенергийните централи. “Липсата на конкретни решения за запазване на електроенергийното производство и енергийната обезпеченост на българската индустрия, както и за бъдещето на хилядите работници, служители и техните семейства е пагубно. Нека припомним, че в началото на годината Народното събрание прие решение, което беше важно за съхранението на българската енергетика, а именно предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост и отпадане на изискването за намаление на емисиите парникови газове с 40%. Сега обаче то не се изпълнява. Мисията ни като синдикалисти е да отстояваме правата на нашите синдикални членове и да бъдем единни. В тази връзка призоваваме всички, които имат възможност утре, да се включат в протестния митинг в гр. София”, се казва в декларацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари