Минута мълчание в памет на Ани и Явор: Спрете убийствата на пътя!

1
Близки и приятели се събраха на мястото на инцидента
Близки и приятели се събраха на мястото на инцидента Снимка: bTV

Близки и приятели се събраха на мястото на инцидента

Една година от катастрофата на столичния булевард „Сливница“, при която Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека. Близки и приятели се събраха на мястото на инцидента, за да почетат загиналите. И още веднъж да призоват за мерки срещу войната на пътя. В знак на съпричастност недоволството замълча за минута, предаде bTV.

В първите минути на 8 май 2023 година млад шофьор с над 100 километра в час помита на пешеходна пътека годениците Ани и Явор.

„Аз съм таткото, спрете убийствата по пътищата, днес беше моето дете, утре може да е вашето. Моля ви, спрете ги! Спрете ги, моля ви!“, каза миналата година Павел Стоянов - баща на загиналия Явор.

Като сестра, тя беше най-добричката палава, малка сестра, която човек може да пожелае. Винаги усмихната, всички с това я помнят и всичките съобщения, които получаваме за нея, са: „Ани със широката усмивка“, спомни си тогава Марина Малчева - сестра на загиналата Ани.

Ако можех, бих си дала моя живот - само те да са живи и здрави и тримата“, каза майката на водача преди година.

Казват, че са погубени три живота, а мога да ви кажа, че има само два ковчега“, коментира преди година сестрата на загиналата.

„Не знам, дали ще мога да ги погледна в очите, ако някой ден се срещнем, но знам, че ще направя всичко възможно, просто да им кажа, че съжалявам. Просто искам да дам съболезнованията на тях за това, което им се случи“, каза обвиняемият за катастрофата Адриан Антонов.

Водачът е 18-годишен с книжка от почти два месеца.

„Единствената ми цел с това е само да кажа, че истински съжалявам на семейството, дори и на хората, които са загубили близки хора от катастрофи. Просто искам да кажа съжалявам“, каза Адриан.

„Болката ни я има и винаги ще я има. Нашия избор е да продължим живота си чрез любовта, която ни завещаха Ани и Явор“, каза преди година Десислава Малчева - майка на загиналата Ани.

Ани остава завинаги на 24, а Явор - завинаги на 22. Но изкуството им усмихва хората и днес. Неговите фотографии и нарисуваните от нея очи са събрани в изложба- „Ключът е любовта“.

Делото за трагедията влезе в съда. Шофьорът Адриан Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари