Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за закупуване на шест медицински хеликоптера

0
Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 162 711 735,86 лева с ДДС / Снимката е илюстративна
Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 162 711 735,86 лева с ДДС / Снимката е илюстративна

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е над 160 милиона лева с ДДС

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви обществена поръчка с предмет „Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ“, съобщиха от пресслужбата на МЗ, предаде БТА.

Предвижда се да бъдат закупени шест медицински хеликоптера, като е предвидена и възможност за закупуване на два допълнителни.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 162 711 735,86 лева с ДДС. Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 г., като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 г.

Чрез осигуряването на въздухоплавателните средства на българските граждани ще бъде гарантиран качествен, равнопоставен и навременен достъп до спешна медицинска помощ и в по-отдалечени и труднодостъпни региони, посочват от МЗ.

В срок до 1 септември 2022 г. потенциалните кандидати имат възможност да подават оферти за участие в поръчката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари