Министерството на културата пак загуби неустойката за Ларгото

0
Освен това министерството е осъдено да плати на "Пътстрой-Варна" и "Реставрация" ЕАД общо над 48 000 лева разноски по делото
Освен това министерството е осъдено да плати на "Пътстрой-Варна" и "Реставрация" ЕАД общо над 48 000 лева разноски по делото

Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за неустойка от 750 хил. лв., която търсеше от изпълнителя на Ларгото за забавянето на обекта.

Това става ясно от решението на Софийския апелативен съд, който потвърждава изцяло постановеното от долната инстанция. Освен това министерството е осъдено да плати на "Пътстрой-Варна" и "Реставрация" ЕАД общо над 48 хил. лв. разноски по делото, пише вестник СЕГА.

Първата инстанция отхвърли иска на министерството с аргумента, че обектът е бил приет без нито една забележка, въпреки че впоследствие министерството на регионалното развитие открива драстичните недостатъци, чието отстраняване отнема време.

Решението на апелативните съдии не е окончателно. То може да се атакува и пред Върховния касационен съд, но той гледа граждански дела само по изключение.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари