Министърът на правосъдието: Докладът на ЕК е положителен

0
ЕК на първо място приветства реформата на антикорупционното законодателство и институционалната рамка в България
ЕК на първо място приветства реформата на антикорупционното законодателство и институционалната рамка в България Видео: БНТ

България благодари на ЕК за този доклад, който прави преглед на прилагането на принципа на върховенството на правото. Докладът е положителен, обективен, ясно очертаващ постигнатите резултати от сътрудничеството с ЕК

Това заяви правосъдният министър Десислава Ахладова във връзка с новия доклад на ЕК по новия механизъм за върховенството на закона.

"ЕК акцентира върху сфери, приоритетно насочени да гарантират върховенството на правото в ЕС, тези области съвпадат с приоритетите на правителството. ЕК на първо място приветства реформата на антикорупционното законодателство и институционалната рамка в България, която доведе до подобрено сътрудничество", добави Ахладова.

"Докладът на ЕК ясно очертава постигнатите резултати в съдебната система. ЕК приветства реформата на законодателството, докладът изрично посочва, че в началото на годината бяха инициирани серия от разследвания на високите етажи на властта, акцентират и на усилията на правителството за борба с корупцията", отчете правосъдният министър.

"В резултат на доброто взаимодействие на съдебната и изпълнителна власт бе осъществено наказателно преследване на министри, зам.-министри и кметове за корупционни практики", отбеляза още Ахладова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари