Министърът на икономиката: Да наблегнем на еволюцията, а не на революцията

0
Коментар на Лъчезар Борисов за мерките срещу коронавируса
Коментар на Лъчезар Борисов за мерките срещу коронавируса Видео: Дарик радио

"10 млн лева се отпускат на туроператорите и туристическите агенции по една от оперативните програми посочи министър Борисов, като допълни, че има и програма от 30 млн. лева, която е на Министерствоно на транспорта. Тези пари ще са за автобусните превозвачи и фирмите които извършват случаен превоз. Парите ще се отпускат в зависимост от оборота, ще се гледа средствата, които фирмите са загубили по време на епидемията"

Това посочи министърът на икономиката Лъчезар Борисов пред Дарик радио.

Той допълни, че туристическият и транспортният сектор са най-засегнати. Идеята е всички засегнати фирми да получат достъп до тези средства, като се работи парите да достигнат до фирмите възможно най-бързо.

Министър Борисов даде разяснения и подробности за още предвидени средства, които ще бъдат насочени към българските фирми засегнати от коронавирусната пандемия.

Не оценявам добре една намеса в данъчната система, посочи министър Борисов в отговор на въпрос, дали освен преки средства в помощ на бизнеса се предвижда и промяна в данъчната система, за да се облекчат българските фирми.

Няма да подкрепяме фирмите само с оборотни средства и ликивидност, а следващите стъпки ще са насочени към човешкия капитал, зелената икономика, нисковъглеродната икономика.

Цената на коронавируса за българската икономика, във второто тримесечие, е спад от около 8,5 процентни пункта, коментира министър Борисов и допълни, че би било успех България да приключи годината със спад от около 7 процента. А следващата година да възстановим всичко загубено от коронавируса, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари