Министър към протестиращи: Искам да се извиня от името на държавата

0
Днес от 6 сутринта хората затвориха пътя Обручище-Гълъбово-Медникарово
Днес от 6 сутринта хората затвориха пътя Обручище-Гълъбово-Медникарово Видео: NOVA

Днес от 6 сутринта затвориха пътя Обручище - Гълъбово - Медникарово

Жители на старозагорското село Обручище излизат на протест. Днес от 6 сутринта затвориха пътя Обручище - Гълъбово - Медникарово, предаде NOVA

Причината за недоволството на хората е, че от 1976 година, когато е изграден пътят, по него не е извършван основен ремонт. Това е основна пътна артерия, осигуряващо връзка с минно-енергийния комплекс ТЕЦ „Марица - Изток 3”. По него ежедневно преминават стотици превозни средства с работещи. Пътят е осеян с дупки, а един от надлезите, според протестиращите е изключително опасен за преминаване.

При протестиращите пристигна и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. „Искам да се извиня от името на държавата, която повече от 5 години на протести, не е обърнала никакво внимание на този така наречен път. Когато видите състояние, в което е пътя, ще разберете и защо протестират, а именно, защото животът и здравето им ас изложени на риск всеки ден. Тук съм не - за да им дам поредното обещание, а да поема ангажимент с ясни срокове”, посочи Караджов.

По думите му до края на тази седмица ще бъде обявена ускорена процедура по Закона за обществени поръчки.Едновременно с това ще бъде извършено проектиране и начало на строително-монтажни работи. „До 10 април трябва да бъде избрана фирмата, която ще извършва основния ремонт, а до края на април да започне работата по поправката на пътя”, заяви министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    На кого и за кого е държавата?
    Държавата и ЕС - Фабрика за пари, но само за някои: От нашите данъци ЕС финансира земеделските производители. Те произвеждат зърно и други продукти и ги продават на все по-високи цени и пълнят джобовете. Гражданите купуват на завишени цени. Държавата пълни касичката си от завишените суми от ДДС. Прави с тях каквото си искат управляващите, оставя и за производство и търговия, като пак ги финансира. Колелото отново се завърта: прецакан и отново обеднял е обикновеният гражданин, от чиито данъци някои си забогатяват ей тъй. Колелото на икономиката на фашисткия капитализъм се върти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари