Министър Божанов: Това е недопустимо поведение! Случаят на "Дунав мост" ще бъде проверен

1
В администрацията навсякъде трябва да приемат плащания с карта, обясни министърът на електронното управление
В администрацията навсякъде трябва да приемат плащания с карта, обясни министърът на електронното управление Видео: NOVA

Той обясни и някои от новите приоритети над които ще работи по време на мандата си

Със сигурност ще последва проверка. Това е недопустимо поведение. Трябва да се запозная с детайлите по случая. Въпросът е да се види казусът с плащането. Човекът вероятно е искал да плати с карта. В администрацията навсякъде трябва да приемат плащания с карта. На много места това вече е факт”. Така новият министър на електронното управление Божидар Божанов коментира в студиото на „Здравей, България”, скандалният клип с грубо отношение към преминаващи на „Дунав мост” от страна на служители на администрацията.

Той обясни и някои от новите приоритети над които ще работи по време на мандата си. „Личната карта няма да бъде премахната, тя ще остане и като пластика”, успокои министърът. „Хората не трябва да се притесняват, че трябва да имат смартфон за целта. Но за да се идентифицираме електронно, тоест когато сме пред компютър и искаме да ползваме електронни услуги, идентификацията ще може да стане през телефона. Така не се налага да разполагаме с електронен подпис или ПИК”.

По думите му електронната лична карта ще има само един идентификатор. „Всички останали данни са в централизираните регистри на държавата”, увери Божанов.

Отпадането на удостоверенията е един от приоритетите, които са залегнали в коалиционното споразумение. В момента гражданите са куриери на администрацията. Това са документи, за които ние си знаем, държавата може по служебен път да събере тази информация”, посочи той. И уточни: „Идеята е администрацията да не ни занимава със себе си”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари