Минерална вода "Иван Костов"

0
Това е България. Това е прехода! "Куче влачи, дири няма"
Това е България. Това е прехода! "Куче влачи, дири няма"

Както обикновено, Антон Хекимян направи всичко възможно за да не заклещи Иван Костов с неудобни въпроси. И успя!

НАП се ровят в сметките на бившият министър председател за трети път. Много ясно, че точно сега пред изборите, проверката търси "под вола теле". Костов се хили насмешно. Нищо няма да намерят! Това са пари, взети на кредит. Вложени в инвестиционни фондове, които са набъбнали с времето, благодарение на добрия инвеститорски нюх. Пълно е с български граждани, постъпили по същия начин. Нищо лошо няма човек да разполага с пари. Освен това те не са негови. Парите са сигурно на жена му. Ако питат жена му, тя ще каже, че са на дъщеря му. Тя от своя страна ще каже, че са на съпруга ѝ - един от малкото италианци, предпочел България, вместо красивата Италия. Наистина "младите се завръщат". От щерката на Костов до Милен Велчев, децата на управляващите предпочитат "бащината стряха". Тук е "мекото на баницата" беше подхвърлил някой.

Хекимян пристъпва внимателно. "Говори се, че вие сте вълкът, изял Червената шапчица?!" Костов се хили отново. Добре, че журналистът не го пита за Първа частна банка, която бе основана по инициатива на Андрей Луканов, когато Костов беше председател на Икономическата комисия в Народното събрание..

А здравната система, която е в кома, след като лично той превърна болниците в Търговски дружества? За всеки случай Костов вдига гарда. Как може да се говори за "Криминален преход"?! Хекимян е безпомощен пред този въпрос, който в същото време е и отговор. Пропуска любезно да изброи скандалните сделки на Агенцията по приватизация по времето на Костов. Всички до една - печеливши за страната може би?! Като се почне от Булбанк, Нефтохим и се свърши с Авиокомпания Балкан. Американските централи субсидирани от бюджета, останаха невидими за водещият! Хекимян продължи да отстъпва пред стрелите на Костов. Системата е тази, която позволява на някои несъвестни прокурори да проявяват своеволие. Как не се намери някой да подскаже на Антон, че "системата", която Костов обвинява днес е създадена от самия него?! Трудна работа. Гостът е подготвен, а Хекимян не е, или се прави че не е.

Изведнъж бившият министър председател се превръща в представител на Венецианската комисия, на Съвета на Европа, на Европейската комисия, само Папата липсва в неговия критичен поглед към институциите на страната. Той който по време на царуването си, обърна гръб на всичко европейско и прегърна турската "Шише джам"! Костов обаче знае до къде да критикува и кога да направи реверанс към властта. Управляващите вероятно ще гледат няколко пъти интервюто. Изненадващо той подаде топката на Борисов. Икономиката според него е в отлично състояние!? Странна крачка встрани от критиката. Хем прокуратурата не си върши работата, хем икономиката е във възход. Хекимян продължи да гълта без да пита къде са тези, невидими на пръв поглед, резултати и как се постигат те, като работната ръка се изнесе в чужбина? Нито дума за фондация "Сапио", нищо за "Бъдеще за България", нито за цистерните с петрол за Сърбия по време на ембаргото. Това е България. Това е прехода! "Куче влачи, дири няма".

Смених канала. Утре, вдругиден Костов пак ще се появи по други канали и в други предавания. Гешев го предизвика и защитата се организира. "Хляб и зрелище" както по времето на Рим. Резултат - никакъв.

Основоположникът на Капитализма в България и бивш "перестройчик" ме убеди в едно. След тридесет години криволичене на родната десница остава само да пусне нова марка минерална вода на името на "Иван Костов". Дали ще се намерят купувачи е друг въпрос.

Автор: Божидар Чеков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари