Минчо Столарски е задържаният за убийството на общинска съветничка

0
Двамата са поддържали по-близки отношения. Не се изключва в убийството да има и личен мотив
Двамата са поддържали по-близки отношения. Не се изключва в убийството да има и личен мотив Снимка: Емил Кацаров / bTV

Във Велинград очакват официална информация от разследващите за убийството на общинската съветничка Екатерина Каферинова

Около 21:00 часа снощи, 73 годишният Минчо Столарски е съобщил на тел 112 , че е извършил убийство. Мъжът е в ареста, информира БНР.

Екатерина Каферинова е била удушена. При първоначалния оглед по тялото ѝ са открити следи от насилие, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов:

"По първоначални данни, при огледа има следи от насилие върху трупа. Тепърва ще се изяснява каква е причината за смъртта и какви са мотивите за извършеното престъпление. Незабавно е уведомен дежурен прокурор и окръжен прокурор на град Пазарджик, а действията ще продължат и в днешния ден".

Минчо Столарски е брат на собственика на един от големите хотели в града. Велинградчани твърдят, че двамата с Екатерина Каферинова са живеели на семейни начала. Има и версии, че неуредени финансови отношения са в основата на посегателството. Появиха се твърдения, че жената е подавала сигнали до полицията и прокуратурата във Велинград, че е заплашвана, но засега те също не са официално потвърдени, допълни Дарик радио.

Убитата е имала собствен бизнес – обществен басейн в двора на къщата си. Тя е общинска съветничка от няколко мандата, като първоначално е издигната от БЗНС, но впоследствие се явява на избори като независима.

Преди около 5 години – през октомври 2017 година, тя отново бе обект на покушение. На излизане от поредната сесия на Общинския съвет тогава е нападната в малка уличка, където е била паркирана колата ѝ, от двама мъже с маски и качулки. След нападението тя бе настанена в болница, но без тежки наранявания.

През 2007 година в къщата ѝ бе хвърлен коктейл „Молотов“, после автомобилът ѝ бе взривен.

Разследващите работят по няколко версии. Проверяват се както лични мотиви, така и работата на жертвата в местния орган на власт и бизнес интереси.

Ако се съберат достатъчно данни за престъплението, прокуратурата ще даде пресконференция днес съвместно с полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    иванчо
    сигнали до полицията или са факт или не са; да се бави подобна информация би трябвало да бъде класифицирано, като престъпление по служба или друг вид тежко престъпление!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари