Милицията в Донецк: Украинската армия използва произведени в България гранатомети

0
При обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”
При обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал” Снимка: БГНЕС / архив

Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, смятат от милицията

При обстрела срещу Донецката народна република украинската армия е използвала произведени в България гранатомети. Това предаде ТАСС, като цитира  говорителя на народната милиция на непризнатата република. 

В цитираното от ТАСС съобщение на народната милиция в Донецк се посочва, че при обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”, съобщи Ангел Григоров - кор. на БНР в Москва.

Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, с помощта на което се унищожават мирните жители на републиките в Донбас”, пише в текста на съобщението. 

Продължаващите доставки на съвременни оръжия и боеприпаси в Украйна от страна на НАТО-вските държави подтикват Киев към военно решение на проблема в Донбас, каза руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Емнюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до страдания на мирните жители на непризнатите републики, които се налага да бъдат евакуирани в Русия, за да бъдат спасени. 

До момента около 40 000 души от Донбас са пристигнали на руска територия. В граничещите с Украйна Ростовска и Воронежска е въведен режим на извънредна ситуация. Разгърнати са десетки пунктове за временно настаняване. Общо 30 региона в Русия са изразили готовност да приютят жители на непризнатите Донецка и Луганска република в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Da
    Те запада и САЩ знаят само да им мандрисат хубавите украинки. Ама и те хубавичко ги ошушкват. Да не спират
  • 2
    1
    Dobre de
    Защо Запада и САЩ не ги евакуират, да им дадат подслон и пари, като са толкова "загрижени" за украинците, а Путин е "лош"? Вместо това им изпращат бомби и куршуми и подклаждат гражданска война - брат брата си да убива вече 8 години. Туй са и.ди.оти ! Путин да ги бие и да ги изхвърли като мръсни псета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари