Милионите от лотарията са проклятие!

0
Печалбата от 1 милион паунда провали живота ми, споделя млада жена
Печалбата от 1 милион паунда провали живота ми, споделя млада жена

Първото нещо, което Джейн Парк прави, когато на 17 г. печели 1 млн. британски лири от лотарията “Евромилиони”, е да си купи чанта “Луи Вюитон”.

След това си купува куче чихуахуа, което нарича Принсес. После си пазарува обувки, виолетов “Ролс-Ройс”, други 50 дизайнерски чанти, слага си изкуствен бюст и т.н.

Историята, която разказа тези дни в. “Вашингтон поуст” за 21-годишната днес Джейн от Единбург, не е историята на късметлийка, както мнозина биха си помислили. След като печели парите, животът на непълнолетната тогава Джейн е засмукан от спирала, която слиза все надолу, тъй като момичето не е в състояние да се справи със сполетялото я.

Първоначалният ентусиазъм, залял дните ѝ на безспирен шопинг, се заменя от постоянно недоволство. Вече няма нещо, което да я стимулира или интересува, вече няма цел пред себе си.

“Тази печалба провали живота ми”, казва Джейн. “Мислех, че ще съм 10 пъти по-добре, а вместо това бях 10 пъти по-зле. Всеки ден си мечтая това никога да не се е случвало. Нямаше да съм оставила работата си, нямаше да гледам всички около себе си с подозрение, нямаше да се съмнявам и в момчетата, които ме ухажват, и да се чудя дали го правят за парите ми, или не.”

Джейн Парк обмисля да заведе дело срещу компанията, която е собственик на “Евромилиони”, защото според нея минималната възраст за печелившите трябва да е 18 г. Ако спечели, обещава да даде парите за благотворителност.

И в Италия мнозина проклинат печалбите си от лотарията.

Като например С. Г. от град Римини, който преди 18 г. спечели сума от “Тотогол”, равняваща се на днешни 3 млн. евро. Днес бившият вече милионер работи като чистач на улиците за максимум 1000 евро на месец.

38-годишният навремето късметлия през онези години е беден, без родители, употребява кокаин, краде. Когато печели големите пари, го удря на живот – купува си мощен мотор, скъпи часовници,  пътешества, пилее десетки хиляди евро по казината. Купува си и луксозен апартамент. С. Г. обаче продължава да се обгражда с кокаин.

През 2000 г. си купува мощно Бе Ем Ве, което шофира негова приятелка, също дрогирана. Тя катастрофира, въздушните възглавници експлодират и така се разхвърчава навсякъде белият прах, който С. Г. е скрил в тях. Полицията вижда всичко това, проверява внимателно и дома на С. Г., където намира и друга дрога, заключена в касата му.

В този момент започва и спускането надолу. С. Г. вече е изхарчил всичките си пари, а тепърва започват проблемите му с правосъдието. Жена му го оставя. Той отива да живее с друга, която забременява, след което С. Г. влиза в затвора. Решава да промени живота си в името на бъдещия син. След затвора отива в комуна за лечение на наркомани. Продава луксозния апартамент, за да си плати средствата по адвокати. Днес живее под наем с новото си семейство и работи понякога по 13 часа на ден като чистач с фургонче, с което събира хартия и картони по улиците. “Спокоен съм”, казва днес С. Г.

Съдбата се подиграва жестоко и с “късметлията” сицилианец Салваторе Спампинато. Както припомня в. “Кориере дела сера”, преди години той печели 2 млн. евро от тотоиграта “Супереналото”. Връща се в родния си град Джела в Сицилия, но там вече го чакат мафиотските босове, които претендират за дял от печалбата. За да го убедят, подпалват къщата на родителите на жена му.

Още по-зла участ обаче очаква друг късметлия сицилианец от италианска лотария – Салваторе Феранте, който печели 1,7 млн. евро от “Тотогол”. За да му вземат парите, мафиоти убиват Салваторе с два куршума в гараж в Палермо.

74-годишен пенсионер от Амендолара, Калабрия, пък печели 1 млн. евро от лотарията, но веднага след като си депозира парите в банката, получава инфаркт и умира.

Печалбата от близо милион евро от лотарията носи лош късмет и на Матео д'Априле от Пескичи. Съселяни му подпалват колата от завист. Купува втора, но му я открадват. Купува мотор, но го разбиват и хвърлят на боклука. Като завършек на лошата серия идва и неуспешна инвестиция, от която Матео губи всичките си пари, както и пожар във фермата му. Днес той се препитава, като събира реколтата от маслини.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари