Микробус с мигранти катастрофира край Ропотамо

0
Дрогиран и без книжка шофьор забил буса край моста на река Ропотамо
Дрогиран и без книжка шофьор забил буса край моста на река Ропотамо Снимка: БГНЕС / Архив

Дрогиран и без книжка шофьор забил буса край моста на река Ропотамо

Микробус с мигранти е катастрофирал снощи на пътя между селата Веселие и Ясна поляна, съобщиха от полицията. Той е бил управляван от 48-годишен мъж от с. Габаре, който е неправоспособен водач, тестван е за употреба на алкохол като е дал отрицателен резултат, но е с положителна проба за употреба на амфетамин.

Инцидентът е станал около 20:40 часа на пътя с. Веселие – с. Ясна Поляна, км. 16+100 в близост до моста на река Ропотамо - на прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка. Поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни храсти, товарен автомобил „Ивеко Дейли“, със софийска регистрация. С автомобила са превозвани общо 34 нелегални емигранти - всички мъже на видима възраст около 20 – 30 г., самоопределящи се за афганистанци.

От катастрофата пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота, са транспортирани до УМБАЛ - Бургас. Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на „Гранична полиция“ за допълнителни полицейски действия. Водачът на автомобила „Ивеко“ е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари