Микробус бе затиснат между два ТИР-а заради такси и проститутка

68
Инцидентът е станал на булевард „България“ в Русе
Инцидентът е станал на булевард „България“ в Русе

Тежка катастрофа между два тира и микробус с платформа предизвика километрични задръствания към Дунав мост в Русе

Инцидентът е станал на международния булевард „България“ на автобусната спирка, малко преди отбивката за село Николово.

До катастрофата се е стигнало, след като ТИР с търговищка регистрация рязко е намалил скоростта. Микробусът, който е бил зад него, се е опитал да свие встрани, за да не се удари в ремаркето. При маневрата в него се е врязал пътуващият зад буса турски ТИР с германска регистрация и го е запратил към камиона от Търговище. Така микробусът се е оказал затиснат между двата тира, предаде Русе Медиа.

Очевидец на инцидента е украинският шофьор на камион Александър, който разказа, че е успял да мине в крайната лява лента и така да избегне верижната катастрофа

Българският шофьор на камион не пожела да застане пред камера, но разказа каква е причината да намали внезапно. Пред него е имало такси, което рязко е спряло на автобусната спирка заради проститутка. По думите му таксито е било със силистренска регистрация. Украинският му колега потвърждава, че на спирката е имало момиче. Мястото е известно като стоянка на проститутките, които ползват бул. „България“ от години за услугите си. Полицията няколко пъти ги е санкционирала за това, че създават предпоставки за пътни произшествия.

На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на полицията, Автомобилна администрация и линейка заради шофьора на микробуса, който е получил травма на крака. Той е откаран в болница за преглед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари