Мика Зайкова: С мерките богатите станаха по-богати, най-бедните пенсионери ще останат бедни

0
Тя прогнозира, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 млрд. лв.
Тя прогнозира, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 млрд. лв. Снимка: БГНЕС

Кой е готов да управлява България след вота?

"Хората с минимална пенсия едва ли ще получат увеличение. По-сериозно ще бъде то за една трета от тях и то тези, които са се пенсионирали преди 2007 година. Работата е там, че това, което им беше обещано в началото от правителството на Кирил Петков, няма да го получат", коментира Мика Зайкова от "Има такъв народ" в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че увеличението на пенсиите е минимално, почти незабележимо. По думите ѝ пенсионерите ядат парите от данъците, тоест това, което би могло да се направи в областта на здравеопазването, образованието и охраната. Гостът изтъкна, че инфлацията през 2023 и 2024 година ще расте, а белята е в спекулата и енергийните доставки.

"Парламентът се постара да направи нещо. Но най-виновни са тези, които измислиха така наречените мерки. Те не са антиинфлационни, а са проинфлационни. Възползваха се богатите и богатите станаха по-богати. Лечението на българската инфлация се казва инвестиции", каза Зайкова.

Според нея не влизат капитали в България, а излизат от страната. Тя поясни, че трябва да се правят инвестиции, защото те раждат нова добавена стойност и от това бюджетът печели. Зайкова прогнозира, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 млрд. лв., а инфлацията ще е над 20%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари