Мика Зайкова: Нещо в парламентарната система не е в ред

0
Явно нещо куца в нашия парламентаризъм, защото не можем да сформираме стабилно правителство
Явно нещо куца в нашия парламентаризъм, защото не можем да сформираме стабилно правителство Снимка: БГНЕС / Архив

Явно нещо куца в нашия парламентаризъм, защото не можем да сформираме стабилно правителство

Има война, има необоснован ръст на енергийните източници, има прекъсване на важни доставки, защото светът, се деглобализира. Суровините са оттатък Желязната завеса, а на нас ни трябват тези суровини.

Това коментира Мика Зайкова, икономически анализатор и финансов експерт от ИТН, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

„Тези суровини не са само газ, не само нефт, тези суровини са желязо, химикали, амоняк, торове, зърно за изхранване. Не заброявайте, че Русия и Украйна са житниците на света и те са тези, които допринасят най-много за изхранването, особено на бедните държави“, отбеляза финансовият експерт.

Според Мика Зайкова, България е в една много добра кондиция, първо защото не произвежда електричество от газ, а си има атомна централа. „Имаме водноелектрически централи, не сме затворили топлоелектрическите централи и някак си Зелената сделка ще трябва да бъде малко отместена“, посочи тя. По думите ѝ, нашите управници обаче не използват тази добра кондиция.

„Те продават повече от 50-60% от електрическата енергия навън, вместо да поевтиняват нашата енергия. Не говоря сега за домакинствата, защото засега през 2022 г. тази цена е регулирана. Не забравяйте, че от 2023 г. нататък вече няма да има регулирани цени. Вече както бизнесът, така и домакинствата ще трябва да плащат т.нар. промишлен ток“, припомни още тя.

Според нея политиците на са си направили сметката, че много хора ще изпаднат в тежка ситуация и трябва да бъдат подпомогнати, отбеляза финансовият експерт Мика Зайкова.

„Тази рецесия може да бъде дълбока и да продължи дълго време. Българският народ, за съжаление, все повече обеднява и все повече хора влизат в квотата на бедните и ние не можем изобщо да си помислим да стигнем средноевропейските нива“, прогнозира Зайкова.

„Явно нещо куца в нашия парламентаризъм, защото както се вижда, не можем да сформираме стабилно правителство, което да проведе политики, които да са в полза на хората. То и Европа страда, защото целият свят в момента глобално влиза в рецесия“, допълни финансовият експерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Правда
    Не парламентарната система, а вие от ИТН не сте наред.
  • 5
    2
    Мунчо
    Мике, голяма част от проблема е точно във вашата скапана партия.
  • -5
    1
    лена б0р!слив0ва
    Ауу, "отместване на зелената сделка"?!! Недей така, ей сега ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква ще скочат срещу такива думи и че зелената сделка е едно от най0хубавите неща, които са измислян и които България като партньор е задължена и е подписала да приеме! Толкова много евроатлантичеснки ценности - като зелената сделка, заедно с лгбт извращенията ни натресоха горните имена само и само да поемат грантовете от фондациите на сащ срещу интересите на българите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари