Мик Шумахер пропуска Гран При на Саудитска Арабия

0

Германецът разби болида си по време на квалификацията по-рано днес

Отборът на Хаас ще участва със само една кола в надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия, втори кръг за сезон 2022 във Формула 1.

От американския екип решиха да изтеглят от участие в състезанието в Джеда Мик Шумахер след зверската катастрофа на германеца в квалификацията по-рано днес, съобщи Спортал.

Германецът загуби контрол над своя VF-22 в края на първия сектор на пистата в Джеда и се удари тежко в бетонните стени край трасето. При удара неговият болид буквално бе унищожен, но за щастие самият пилот излезе невредим от катрастрофата.

Веднага след нея той бе откаран в медицинския център на пистата, където му бяха направени първоначални прегледи, които не установиха никакви контузии. Все пак той бе отведен с хеликоптер до болницата в Джеда, където ще му бъдат направени по-обстойни изследвания.

От съображения за сигурност обаче от Хаас решиха да не рискуват и затова ще участват със само едно кола в Гран При на Саудитска Арабия. Тя ще бъде управлявана от Кевин Магнусен, който финишира пети в Бахрейн миналата седмица и ще гони второ поредно влизане в точките в Джеда. Датчанинът ще стартира десети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари