Михаил Миков: Консумирането на власт сближава

0
Според него приемането на коалицията може да бъде обяснено с апатия у избирателите
Според него приемането на коалицията може да бъде обяснено с апатия у избирателите Снимка: БНТ

Според него приемането на коалицията може да бъде обяснено с апатия у избирателите

"Консумирането на власт сближава - към края на редовното правителство на Денков се действа в единен строй - няма политически различия, няма ги и междуличностните различия, широко експонирани в предизборната кампания". Това коментира в "Говори сега" по БНТ бившият председател на парламента и вътрешен министър Михаил Миков.

Според него приемането на коалицията може да бъде обяснено с апатия у избирателите. Смята, че тя ще си проличи и на евроизборите тази година.

"Обществената енергия е на ниско равнище и няма политически дразнител, идея или формация, която да се яви като алтернатива на днешното статукво".

Михаил Миков определи като циничен избора на новите конституционни съдии след приемането на поправките в основния закон.

"Тази стъпка се прави, след като две години не е попълнен мандатът. Решението, с което се избират за 9-годишен мандат, след като е ясно, че тук става въпрос за друго тълкуване на Конституцията, всичко това е арогантно, вулгарно и нагло. Чест прави на адвокатската гилдия, че казва каквото мисли".

Управляващите ще се разберат и за останалите регулатори, коментира Миков и попита може ли демокрацията да функционира нормално когато т.нар. независими регулатори се попълват в рамките на такъв тип политическа конфигурация.

Определи като прецедент факта, че опозицията все повече се изключва от работата на парламента, от ръководствата на комисиите.

"Сега се прави заради "Възраждане", но то засяга всички опозиционни партии. Опозицията разбира, че и да има реакция в това време на консолидиране на управлението, тя няма да бъде кой знае колко чута. Днес е тази опозиция, само че практиките на управляващото мнозинство утре могат да се харесат на някой друг".

В опозицията също има разделителни линии, защото всеки се бори за собствената си идентификация и влияние, коментира още Михаил Миков.

"БСП деградира и не може да представлява интересите на лява България, все по-трудно намира път да поставя въпросите, които вълнуват обикновените хора в България", смята бившият председател на левицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари