Михаил Константинов: ПП-ДБ и ГЕРБ ще имат по 70 мандата

0
В момента местният вот е причината за всички политически действия в България, обясни Константинов
В момента местният вот е причината за всички политически действия в България, обясни Константинов Видео: NOVA

В момента местният вот е причината за всички политически действия в България, обясни Константинов

„Хората трябва да действат спокойно, да изберем тези, за които сме решили да гласуваме. Демокрацията е справедлива – за каквото гласуваме, това и получаваме”. Това заяви проф. Михаил Константинов, математик, бивш зам.-председател на Централната избирателна комисия и бивш председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД по NOVA.

По негова прогноза ГЕРБ ще имат 70 мандата на вота от 2 април. „След тях са ПП-ДБ също със 70 мандата. ДПС е на трето място с 40 мандата – това ще бъде най-високото им постижение в целия демократичен преход. „Възраждане” ще имат до 35 мандата. БСП ще имат 20-25 мандата. От тук веднага се вижда, че без една от двете първи партии управление не може да има”, обясни Константинов.

Той обясни, че се очаква малко повече гласоподаватели да отидат до урните. „3,2 млн. души гласуваха в България до април 2021 г. След това три пъти поред гласуваха с по 600 000 по-малко – до октомври 2022 г. Моята хипотеза е, че това намаляване на гласуването се дължи на машинния вот. Сега очаквам още 200 - 300 000 гласа”, каза Михаил Константинов.

Той изчисли, че втората формация – ПП-ДБ са си отрязали пътя за коалиране. „Или ние сме първи, или нищо, отбелязаха те. В момента местният вот е причината за всички политически действия в България”, обясни Константинов.

Председателят на Обществения съвет на ЦИК Цветелина Пенева призова всички избиратели да гласуват спокойно в изборния ден. До неделя в ЦИК очакват протокол за действие при бомбени заплахи, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Любо
    Очакваме големият сеир от ПП и ДБ
  • 2
    2
    Сам
    тези дано никъде нищо да нямат.
  • 7
    1
    АБЕ
    махнете тоя мухъл най накрая
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари