Михаил Константинов: Надявам се, че първата стъпка към изхвърлянето на машините за гласуване е направена

0
Според математика няма да има никакво значение за втория тур на изборите, ако ВАС реши да бъде върнато машинното гласуване
Според математика няма да има никакво значение за втория тур на изборите, ако ВАС реши да бъде върнато машинното гласуване Снимка: БГНЕС

Според математика няма да има никакво значение за втория тур на изборите, ако ВАС реши да бъде върнато машинното гласуване

Надявам се, че първата стъпка към изхвърлянето на машините за гласуване е направена.

Това каза пред БНР математикът проф. Михаил Константинов, бивш член на ЦИК, като уточни:

"Продължи се негативната тенденция за понижаване на доверието в изборния процес, включително и с т.нар. машинно гласуване, каквото в Европа никъде не съществува, освен в град Брюксел. Казано в проценти - 1% от европейското население гласува с машини. 99% гласуват на хартия. Използваме една технология, която е изхвърлена, където и да е била прилагана".

Според проф. Константинов няма да има никакво значение за втория тур на изборите, ако ВАС реши да бъде върнато машинното гласуване.

По думите на математика изборите показват, че се задава едно изключително устойчиво управление.

"На национално ниво има една сглобка, която се състои от една трипартийна коалиция - ПП-ДБ, една двупартийна коалиция - ГЕРБ-СДС и една отделно взета партия - ДПС. По този начин се покрива един изключително широк спектър от българското общество. Те имат и подобно мнозинство в парламента - 160-170 гласа. Така че има всички условия за едно устойчиво управление в следващите 4 години. Защото никой не може да пипне общинските съвети - те си имат мандат от 4 години, който никой не може да им го вземе".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    4
    ЗАКРИВАЙ
    Тоя като дава за пример Европа много удобно забравя да спомене броя на невалидните бюлетини там. В Европа просто няма невалидни бюлетини. В Европа няма такива абсурдни правила за броене от партийни членове и причисляване на валидни бюлетини за невалидни поради някакви измислени от партиите правила - примерно петънце от мастило някъде по бюлетината за което гласоподавателя няма отношение. Недоверието към изборите не е заради машините, а заради тяхното премахване и то след като целия народ видя огромните ползи от тях - а именно липса на невалидни бюлетини, липса на грешки при броенето, ускорени и сигурни изборни резултати, изолиране на човешкия фактор от изборите и тяхната манипулация. Щом този тотално компрометиран комуняга се надява да изхвърлят машините значи положението е страшно. Мафията се събуди от сън след загубите на "гласове" от предните избори и си пренаредиха схемите. От тук насетне ще видите демокрация през крив макарон. Доган и задкулисието ще продължи да владее територията наречена България. И тук не са намесени Кремъл и САЩ повярвайте! Зад тия машинации стоят "наши момчета", от бившата ДС и силовите групировки. Те владеят държавата и я продават на който предложи нещо. И на Русия и на САЩ и на ЕС. Докато мафията владее държавата винаги ще сме на дъното, винаги ще сме надупени на всички. Ето видяхте - Бойко уж евроатлантик построи Руски поток с български пари и плати няколко милиарда за руско АЕЦ оборудване която няма а ползваме. Междувременно облаги получиха и САЩ с изтребителите Ф16 на хартия. Мафията играе на всички фронтове, не се заблуждавайте.
  • 9
    3
    Недоволен
    Няма да изхвърлим машините, а Михаилконстантиновците.
  • 11
    2
    Анонимен
    Как така няма да отчитате желанието на тези,, които искат да гласуват с машина? Мисля, че трябва да имам право да направя своя избор, без някой от някъде да ми налага каквото и да е!!!
  • 10
    1
    Русенец
    Малоумнико, с машините не може да има недействителни гласове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари