Михаил Екимджиев: Проверката на Пламен Узунов е продължение на "сериала" със записите на президента

3
Юристът твърди, че тогава от прокуратурата са извършили престъпление
Юристът твърди, че тогава от прокуратурата са извършили престъпление Видео: btv

Специализираната прокуратура проверява секретаря на президента Пламен Узунов за търговия с влияние, стана ясно в петък.

Разследването е свързано с досъдебното производство срещу Пламен Бобоков, обвинен за аферата с боклука.

„Това е едно гнусно продължение на този сапунен сериал, който се развихри още от времето, когато прокуратурата пусна – нерегламентирано и, според мен, престъпно – други записи на президента Радев с негов бивш колега – главнокомандващия на военновъздушните сили“, смята адвокат Михаил Екимджиев, цитиран от bTV.

Твърдя, че тогава от прокуратурата извършиха престъпление“, казва юристът, според когото така е бил даден лош пример и вече се намираме в някакъв нелеп сценарий, където не се знае кой кой е, „това е филм, в който няма добри герои“ и „засега само прокуратурата с апломб казва кой е престъпник“.

Що се отнася до разпространените от прокуратурата есемеси между Пламен Бобоков и Пламен Узунов, адвокатът смята, че няма „на база това което се показва, отново неправомерно, не може да се направи такъв извод“ за търговия с влияние.

Търговията с влияние е много трудно доказуемо престъпление, отбеляза Екимджиев.

Според юриста изтеклите в общественото пространство предполагаеми записи с премиера Борисов са истински, заради тяхната „невъобразимост“. „Един сценарист винаги се стреми да изгради сценарий, който има правдоподобност“, тук такова нещо липсва, казва Екимджиев.

Твърденията на Божков за отношенията му с властта трябва да се проверят, тъй като има многобройни случаи, когато благодарение на „инсайдъри, вътрешни хора“ по света са били реализирани големи разкрития за мафията и организираната престъпност, заяви адвокатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари