Meteo Balkans: Обстановката в България се усложнява

1
Причината са падналите през изминалите 24 часа значителни валежи
Причината са падналите през изминалите 24 часа значителни валежи Снимка: Община Враца

Метеоролозите издадоха оранжев код за опасно време, обявено е бедствено положение във Враца

Днес има висок риск от локални наводнения и преливане на реки в Предбалкана, Родопите и в Горнотракийската низина, съобщиха метеоролозите на MeteoBalkans. Причината са падналите през изминалите 24 часа значителни валежи

Силните валежи доведоха до кризисни ситуации на много места в страната. Очакваме да се активизират и свлачища в Стара планина и планинските райони в Западна България.

Обявено е частично бедствено положение заради поройните дъждове

За изминалото денонощие количеството на валежите във Враца достигна над 80 л/кв.м. Заради нанесените щети от поройните дъждове, Община Враца обяви частично бедствено положение за града и квартал “Бистрец”.
Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щети и отводняването на проблемни участъци. Същевременно, от началото на седмицата, служителите на общинското предприятие почистваха дъждоприемни шахти в града.

Затруднено е движението и по пътя за пещера Леденика.
Служители на местната администрация извършват огледи по места, като непрестанно се следят и нивата на речни корита и язовири на територията на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари