Meteo Balkans: Пролетта подранява с априлски температури

0
Седмична прогноза от 05 февруари до 11 февруари
Седмична прогноза от 05 февруари до 11 февруари

Седмична прогноза от 05 февруари до 11 февруари

Задава ново, чувствително повишение на температурите, свързано с пренос на по-топла въздушна маса, която ще повиши дневните температури. Температурите в нашата страна значително ще се повишат, като очакваните стойности ще са около 7 до 15 градуса над климатичната норма. Тези температури ще доведат и до възможни температурни рекорди и дори стойности характерни за април.

Най-топло ще е в понеделник и вторник, като дневните температури ще надминат 20 градуса по Целзий, а след сряда, температурите бавно ще се понижават, но ще са необичайно високи за февруари. Високите температури, ще повишат и опасността от лавини. Седмицата ще завърши и с фьонова обстановка, тогава полуострова ще попада и под влияние на средиземноморски циклон, очакваме силни южни ветрове.

Времето във вторник и сряда

Във вторник и сряда затоплянето ще продължи и температурите чувствително ще се повишават. Очакваните максимални в изолирани райони ще надминат 22-23°С.. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Времето ще е с разкъсана висока облачност. Малко по-ниски ще са температурите в котловинните полета, но дори и там температурите ще са между 10-14°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

В четвъртък и петък ще проникне малко по-хладен въздух, но понижението няма да е осезаемо и отново температурите ще са нетипично високи за месеца. Времето ще е с променлива, но често разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен западен вятър. В котловинните и Горнотракийската низина ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност. Дневните температури слабо ще се понижат. Очакваните максимални температури ще са между 10-14°С. По-малко ниски, над районите с мъгли, или ниска инверсионна облачност - до 7-9°С.

През уикенда очакваме и фьонова обстановка.

Тогава вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили до силен. Тогава температурите, отново ще се повишат, особено северно от планинските склонове. Максималните температури ще надминат 15-20°С. Малко по-ниски, над местата не податливи на южният вятър - до 7-9°С. Времето ще е с разкъсана висока облачност. Мъгливо ще се задържи над крайните северозападни райони и Горнотракийската низина.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Както неведнъж Meteo Balkans подчертавал подобни прогнози са несигурни в дългосрочен 7-дневен план, и е възможно да претърпят изменения, предупредиха синоптиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари