Местан изхвърча още утре

0
Тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентаранта група, не са членове на ДСП
Тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентаранта група, не са членове на ДСП Снимка: БГНЕС

Изгоненият от ДПС бивш лидер Лютви Местан и последвалите го петима народни представители още утре - в първия ден след депутатската ваканция, изхвърчат и от парламентарната група. В понеделник те ще подадат заявления за напускане в деловодството на Народното събрание. Но ще останат в парламента като независими депутати.

Един от поддръжниците на Местан - Хюсеин Хафъзов, съобщи това днес пред БНР. Той заяви, че към днешна дата няма решение на напусналите за създаване на нова партия. 

В интервю за "Неделя 150" Тунчер Кърджалиев от ДПС заяви, че Местан в последните месеци не излъчва енергия, свързана с избирателя. И имал самочувствие на безгрешен - "надменност до комуникация с назидателен тон".

"Всичко това беше последвано от трудно позициониране на партията до редуциране на партньори, както и до дефицит на доверие - заради това и в такова деликатно положение беше партията без ясна идентификация по оста опозиция или управляващи", коментира Кърджалиев.

Тунчер Кърджалиев обърна внимание, че тези, които са решили да последват Местан и да напуснат парламентаранта група, не са членове на ДСП.

Кърджалиев потвърди, че през април на националната конференция на състезателен принцип ДПС ще избере нов председател на партията.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари