Мерят маркировката по пътищата у нас с модерна апаратура

1
"Подобна лаборатория за първи път идва в България. С уред, който е закачен на автомобила, се измерва маркировката в движение“, обясни Диана Русинова
"Подобна лаборатория за първи път идва в България. С уред, който е закачен на автомобила, се измерва маркировката в движение“, обясни Диана Русинова Снимка: bTV

За пръв път у нас - мерят пътната маркировка с най-високо технологична модерна апаратура

„Накратко това е акредитирана лаборатория за измерване на пътните маркировки в движение. Подобна лаборатория за първи път идва в България. С уред, който е закачен на автомобила, се измерва маркировката в движение“, обясни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред bTV

„За съжаление на повечето места маркировката у нас е в много лошо състояние. Все още пътната маркировка е една от основните причини за инциденти, както и липсата на контрол“, отбеляза още тя.

Резултатите от изследването на контролната група се очакват по-късно днес. "Надяваме се да видим добри резултати, но какво ще видим, ще покаже уреда", посочи Диана Русинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    ...
    Маркировката първо трябва да я намерите, а чак след това ще я мерите. Надявали се да видят добри резултати. Аха! И аз отдавна се надявам дядо Боже да си прибере версиите, ама ей ги на, още са тука.
  • 1
    1
    Гост
    Къква маркировка да мерите след като тя за два месеца се трие полагат се калпави матеряли та от НАСА искай и съвременен марсоход да измерите и дупките по пътищата тъпанари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари