Меркел губи в Германия, време е и Борисов да загуби в България

2
Щом менторът на Борисов в Германия губи, значи е време и в България за загуби
Щом менторът на Борисов в Германия губи, значи е време и в България за загуби Снимка: БГНЕС / архив

Партията на Меркел, която създаде ГЕРБ, загуби тежко в Германия. Основна причина е провала във ваксинацията и управлението на Ковид кризата и нейните последствия

У нас също вървят подобни процеси и изборите, ако бяха честни, щяха да регистрират загуба на управляващите.

Мисля, че игрите с КОВИД - преднамерено отпускане на мерките за да се стимулира трета вълна и упражни психическо насилие над избирателите, като ги уплаши и демотивира за участие ще се обърне срещу Борисов и клика. Те не са деца да не разбират, че и избирателите им също ще се уплашат, но разчитат на това, че важното е общата активност да падне. Така по-малко гласували ще произведат по-висок резултат за системните партии.

Проблемът в това разсъждение е, че благодарение на свръхдозата от популизъм, българинът е анестезиран и многото пропаганда и тънки сметки не му влияят - той е изтръпнал. Законът за непредвидените последствия - властта имаше нужда от изтръпнал народ за да не превръща разкритията за корупция, фалшификации и кражби в протестен вот. Но сега, когато същите власти ту тръгват - ту спират ваксинация, управляват на принципа газ-спирачка, когато цифрите растат, и това трябва да бъда доказателство за успешна ?! Политика, когато ни убеждават, че КОВИДът дебне - стойте си в къщи, като в приказката за лъжливото овчарче, българинът вече не вярва. Нали е обръгнал и може и да отиде до урните за да гласува напук. Напълно непредсказуем е.

Щом менторът на Борисов в Германия губи, значи е време и в България за загуби.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На колко сте години? - пита съдията.
- Ами, навърших трийсет... - шепне жената.
- Добре, добре! През коя година?

Харесай Дунавмост във Фейсбук