Турски министър: Случаят с блокирането на границата да не се повтаря!

1
Нека в името на демокрацията бъдат по-уважителни към правото на вот на гражданите от турски произход с български паспорти
Нека в името на демокрацията бъдат по-уважителни към правото на вот на гражданите от турски произход с български паспорти

Турски министър призова българските власти да не създават пречки по границата.

Министърът на труда и социалните грижи на Турция Мехмед Мюезиногалу призова българските власти да не създават пречки на граничните пунктове за пътуването на желаещите да гласуват в България на вота в неделя, съобщава БТА.

„Призовавам българските власти да не се поддават на провокациите на крайните националисти, нека в името на демокрацията бъдат по-уважителни към правото на вот на гражданите от турски произход с български паспорти, за да могат те да упражнят правата си. Нашето желание е България да не позволява такива действия като блокиране на границите, спиране на автобусите, действия, които нанасят вреда и на самата България. Очакваме от българското ръководство да прояви демократично отношение като осигури и гарантира правото на всеки неин гражданин да гласува спокойно и без притеснения“, каза Мехмед Мюезиноглу.

Той посочи, че се надява случаят с блокирането на гранично контролно-пропускателен пункт на турско-българската граница преди два дни, ще остане изолиран случай, който няма да се повтори.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари