Мехмед Дикме: ДПС е корпоративно платена от 15 години

3
Партията като че ли отдавна престана да бъде политическа организация
Партията като че ли отдавна престана да бъде политическа организация Снимка: БГНЕС / Архив

Партията като че ли отдавна престана да бъде политическа организация

"Ще започна с "добро утро" и за господин Доган, макар че той спи в момента, трудно е преди 11:00 часа да се събуди. Като че ли Доган се събуди и осъзна с обръщението си какво е станало с партията." Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме в "Тази сутрин" по bTV в отговор на въпрос "Какво се случва в ДПС?".

"Доган осъзнава, че партията е напът да се превърне в корпоративно платена. А тя вече е такава, и то не от сега, а от 15 години. Ако отвори моето писмо от 2007 г., адресирано до него, с което напускам Движението - защото аз не съм изгонен или освободен, а по собствено желание напуснах, ще види, че още тогава партията беше платена. И в момента партията е организация, в която всеки бизнесмен може да си купи индулгенция, включително може да търси промени в съответното законодателство. Партията като че ли отдавна престана да бъде политическа организация, а стана бизнес организация.

Като му казвам "добро утро", той като че ли осъзна или по-скоро изтрезня с определянето на господин Пеевски и предварителното представяне като кандидат за председател на ДПС, затова че вече изцяло ще изпусне юздите в партията. За разлика от другите кандидати и председатели като Лютви Местан, като Карадайъ, Пеевски е съвсем различна личност в самата формация. Нещо повече. Понеже не съм скъсал връзките с партията и продължавам да си комуникирам и с народни представители, и с кметове на общини, мога да кажа, че господин Пеевски в момента има много по-силно влияние от самия Доган в райони като Благоевград, Пазарджик, Стара Загора... А след последните избори виждам, че започва да има много силно влияние и в някои общини. И това, може би, започва да става малко опасно и за самия Доган - ако той досега можеше да контролира другите, да си прави каквото поиска, едва ли ще може да стане същото с господин Пеевски", добави Мехмед Дикме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари