Меглена Плугчиева: Ситуацията в Германия през последните години се влошава

0
Меглена Плугчиева: Ситуацията в Германия през последните години се влошава
Меглена Плугчиева: Ситуацията в Германия през последните години се влошава Видео: NOVA

Плугчиева уточни, че в България е редно е да има компенсации, заради войната в Украйна, а субсидиите на земеделците трябва да се изравнят с тези на старите страни членки

В Германия се проведоха митинги срещу крайната десница. През уикенда над един милион души протестираха по улиците на Берлин, Мюнхен, Кьолн и редица други градове. Причината за демонстрациите е появилата се информация от журналистически разследвания, че партията „Алтернатива за Германия” планира да експулсира милиони чужденци и германски граждани, които са деца на мигранти. Политици от различни партии подкрепиха демонстрациите, а от „Алтернатива за Германия” обясниха, че са станали жертва на кампания.

Ситуацията в Германия през последните години се влошава. Участието на „Зелените” в правителство доведе до крайна политика, за която икономиката не е подготвена. Страната внася електрически ток от съседните страни. Германия влиза в конфликт със себе си. Икономиката е поставена пред изпитание. Малките и средни предприятия са в неблагоприятна ситуация. Голяма част от тях обявяват фалит”, коментира в студиото на „Денят на живо” по NOVA Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер и бивш посланик в Берлин.

Според нея правителството е закъсняло с компенсаторни мерки, за да подкрепи бизнеса и да предотврати напускането на големи фирми. Според нея гражданското общество в страната показва зрялост, а правителството трябва да коригира политиките си. „Дошъл е моментът за лидери с визия и смелост, както на национално, така и на европейско ниво”, подчерта Плугчиева.

По отношение на протестите на земеделци в различни части на Стария континент тя добави, че в Европа има недоволство от аграрната европейска политика. „Това се засили след решението на ЕК за безмитен свободен внос на стоки от Украйна. Налагат се крайни мерки, а това прави сектора неконкурентоспособен”, каза още бившият вицепремиер.

Плугчиева уточни, че в България е редно е да има компенсации, заради войната в Украйна, а субсидиите на земеделците трябва да се изравнят с тези на старите страни членки.

Тя добави, че е била поканена да съдейства за разширяване на здравния и балнеоложки туризъм в България на австрийския пазар. „Иска се постоянство и реклама, за да съумеем тази съкровищница да я представим на останалите”, каза Плугчиева. По думите ѝ е редно да се помисли преди туристическия сезон да бъде осигурена възможност за по-облекчен режим на вноса работна ръка от чужбина.

Росен Желязков постави точно тази тема по време на визитата си във Виетнам, за което го приветствам”, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари