Медицински център в Пловдив източи милиони чрез живи и починали инвалиди

2
Грандиозна измама
Грандиозна измама Снимка: Dunavmost

Грандиозна измама

Служители на медицински център от Пловдив се оказаха автори на грандиозна измама за милиони левове. Те са съставили над 8000 фалшиви протоколи за помощни средства за инвалиди за над 5 милиона лева, пише Марица.

Медицинският център се снабдявал с данните на инвалидите, попълвали протоколи, лекарите, съставящи различни комисии, полагали електронните подписи и от Касата нареждали сумата, която постъпвала по сметките на медицинския център. До единици от инвалидите стигали някакви помощни средства, до други някакви дребни суми, но повечето дори не знаели, че имената им въобще присъстват в подобни бланки.

Внушителната бройка протоколи - 8000 са съставени само в рамките на година. По случая с обвинения да 8 души. Замесени са лекари от Пловдив и Велико Търново, фирмата се води със седалище в София, но такова при разследването не е открито. Собственикът на медицинския център е от Пловдив. Той е задържан при завръщането му в България от чужбина.

Акцията е проведена в понеделник. Разследването започва след сигнали на няколко души от Пазарджик, които не са получили никакви помощни средства, а получават обаждания от РЗИ, за да ги питат дали са доволни от дадените им помощни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари