Мечки нападат домашни животни в Смолянско

1
Хищниците все още не са в зимен сън заради необичайно топлото време
Хищниците все още не са в зимен сън заради необичайно топлото време

Хищниците все още не са в зимен сън заради необичайно топлото време

По четири сигнала за нападения от мечки е работила през декември групата за бързо реагиране при РИОСВСмолян, според данни от екоинспекцията. Оплакванията за активността на защитените животни около селскостопански обекти показват, че част от мечките все още не са в зимен сън заради необичайно топлото време, според наблюдения на кметове от села в областта, предаде БТА.

Получените сигнали са от стопани в Триград, Бориково и Могилица. В района на Триград през декември са регистрирани две нападения върху добитък. След отстрела на стръвница край Триград миналата година, нейната територия бе заета от нова мечка, която също създава проблеми на собствениците на стада, обяснява кметът на селото Емил Гогушев. Експертите на РИОСВ са изготвили предложения за обезщетяване на собствениците на убитите от мечки животни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари