Мазилка от пустеещ родилен дом в Стара Загора се срути на метри от бебе

2
Мястото на инцидента е оградено с обезопасителна лента
Мястото на инцидента е оградено с обезопасителна лента Снимка: Милчеви / БНР

Мястото на инцидента е оградено с обезопасителна лента

Огромно парче мазилка от пустеещата от години сграда на акушеро-гинекологичния комплекс в Стара Загора се срути на метри от семейство с бебе, научи репортер на Радио Стара Загора. Инцидентът стана малко след 14:00 часа на 3 февруари, предаде БНР.

Голямата част от бетонните парчета от северната фасада са паднали върху ламаринения покрив на бараката, в която се помещава част от Диагностично-консултативния център 1. Друга част обаче са се разпилели със със силен трясък по по западния тротоар на бул. "Руски", където Марин Милчев и съпругата му Радина преминавали с двумесечното си бебе в количка. Мъжът подаде незабавно сигнал на "горещия" телефон на Община Стара Загора, откъдето до минути пристигнаха на мястото и заградиха района с обезопасителна лента.

Инцидентът става ден, след като кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, съобщи, че на 5 февруари ще се проведе поредната среща за съдбата на рушащата се постройка.

Край сградата ежедневно преминава голям поток от хора, заради намиращите се в района медицински кабинети и лаборатории. "Човек ли трябва да загине, за да вземат най-накрая мерки", пита уплашеното от случилото се семейство. Майката на двумесечното бебе е категорична, че ще потърси правата си в съда от отговорните за причинения ѝ стрес институции.

Сигнала, който подаде Марин Милчев, на "горещия" телефон и коментара им на случилото се със съпругата му, чуйте в прикачения звуков файл.

"Всеки собственик има ангажимент да поддържа своята собственост в състояние, което не застрашава живота и здравето на хората", коментира кметът на Общината Живко Тодоров и припомни, че собственик на сградата е УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Директорът на болницата проф. д.р Йовчо Йовчев научи за инцидента от репортер на Радио Стара Загора. "Четири пъти предлагахме на Общината да вземе сградата, но няма решение", беше краткият му коментар.

"Аз се чудя как може да има толкова години нехайство и такова отношение към казуса. След като няма воля да се направи равностойна замяна, защото всеки нормален човек, който разбира малко от имоти и икономика, знае, че тази сграда не струва 7 млн. лева, на колкото я оценява собственикът", каза още кметът. Живко Тодоров увери, че като стопанин на тротоарите около опасната необитаема сграда, Общината ще ограничи с ленти движението в района, за да се предотврати инцидент. "Ще изпратим и предписание до собственика да си ремонтира сградата", увери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари