Мажоретки откриват Градския стадион

2
Утре ще бъде открит ремонтираният градски стадион, на който Дунав посреща Локо Пловдив
Утре ще бъде открит ремонтираният градски стадион, на който Дунав посреща Локо Пловдив

Мажоретки ще открият ремонтирания Градски стадион в Русе пред мача с „Локомотив” Пловдив, съобщава кметът Пламен Стоилов.

Те ще бъдат част от започващата час преди срещата специална „подгряваща“ програма, с участието на Общинския духов оркестър и изпълнители от Общинския детски център за култура и изкуство. Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 15:30 часа, за да могат зрителите спокойно да заемат местата си, като е желателно да дойдат по-рано, въпреки работния ден, за да няма струпвания. Влизането ще става през два входа – от бившия централен вход и от северния вход откъм ул. „Щип“. Ще има засилени мерки за сигурност, на стадиона няма да де допускат лица употребили алкохол или опиати.

„Вече са продадени над 6000, или повече от половината от билетите за мача на „Дунав“ с пловдивския „Локомотив“ при капацитет на стадиона 12 400 места, така че не чакайте последния момент, снабдете се навреме. Призовавам всички любители на спорта да дойдат на стадиона, за да отдадем нужното уважение към отбора. Мисля, че няма да е проблем да напълним трибуните", призова и кметът Пламен Стоилов.

По думите му всеки, който си закупи билет, помага на клуба. Еуфорията в дунавския град расте с всеки изминал час, феновете купуват по десетина и повече билети по 8 лв. и вероятността ценните хартийки да свършат още в четвъртък вечерта е огромна. От клуба твърдят, че са отпечатали 11 000 билета, но има и хора с ВИП-покани, а децата влизат безплатно на стадиона. Очаква се за мача от София да пристигне и оперираният вратар на „Дунав” Мартин Луков, въпреки, че се придвижва на патерици в момента.

В сряда вечерта на съоръжението течеше последното насочване на прожекторите на осветителните стълбове. Около 17 часа в четвъртък се очакваше „Дунав” да направи първата си тренировка от месеци насам на новия терен, очаквана също с нетърпение от феновете в Русе. Отборът не е играл официална среща тук от края на миналия сезон в „Б” група. Кметът Пламен Стоилов припомни, че ежегодно в бюджета на Община Русе ще бъдат заделяни между 300 000 и 400 000 лева за модернизация на стадиона. В момента се извършва проектиране на нови козирки и на ВИП-зоната, като началото на ремонта ще бъде поставено след края на шампионата.

Снимка на FC Dunav Ruse.

Снимка на FC Dunav Ruse.

Снимка на FC Dunav Ruse.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари