Мъжът, който се барикадира в „Люлин”, отива директно в затвора

0
Обвиняемият Петър Колев е с две присъди, сега ще получи още 3 обвинения
Обвиняемият Петър Колев е с две присъди, сега ще получи още 3 обвинения Снимка: БГНЕС / Софийска градска прокуратура

Обвиняемият Петър Колев е с две присъди, сега ще получи още 3 обвинения

Мъжът, който се барикадира в столичния квартал „Люлин”, директно ще влезе в затвора, за да излежи присъдите, които има. Това обявиха от прокуратурата, цитирани от NOVA.

„Обвиняемият Петър Колев е с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г. за закана за убийство и хулиганство. Със същата присъда съдът е постановил да бъде въведена в изпълнение и още една по-стара от 2015 г., която е за притежание на наркотични вещества – кокаин. Общо е осъден на лишаване от свобода в размер на 3 г и 6 месеца”, обясни административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Петър Колев е обявен за общодържавно издирване през лятото на 2020 година, след това е издадена и европейска заповед за арест и директно е обявен за издирване от Интерпол.

„На 23 април тази година след като е шофирал, не е подал мигач, след излизане от тунела на „Люлин”. Полицаите се опитали да го спрат, но той не се е подчинил, а избягал. Малко след това ударил таксиметров автомобил, в който се опитвал да се качи пешеходец. Нанесена е телесна повреда на пешеходеца, в момента той е в болница, в тежко състояние и с опасност да изгуби единия си крак”, обясни Зартова.

Започва разследване на катастрофата и полицията стига до лицето, което е вписано в документа за технически преглед на автомобила. Той е задържан за 24 часа и разпитан като свидетел. Казал, че не е управлявал автомобила на въпросната дата, а зад волана е бил неговия вуйчо – обвиняемият Петър Колев.

Оттам разследващите стигат и до адреса, на който Колев пребивава. След като полицията отива да го потърси, се стига до барикадирането.

Вече са му повдигнати обвинения за 3 престъпления - за причиняване на ПТП с пострадало лице, неизпълнение на полицейско разпореждане, държане на огнестрелно оръжие без съответно разрешително.

„Към момента няма необходимост и няма да бъде задържан с прокурорско разпореждане на 72 часа, тъй като още днес ще бъде приведен в затвора, за да излежи присъдата си”, обясни Зартова.

Според държавното обвинение Колев е имал 2 пистолета Glock – единият е незаконно регистриран, а другият не е регистриран на негово име.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари