Мъж си преряза вените и почина от кръвозагуба

0
В жегите хората стават по-агресивни и се увеличават самоубийствата
В жегите хората стават по-агресивни и се увеличават самоубийствата

Поредно самоубийство потресе Перник. Мъж си преряза вените в семейното жилище и почина от жестока кръвозагуба, съобщи struma.bg.

Инцидентът е станал вчера на улица „Кракра“ в центъра на града. Мъжът бил около 50-годишен и от известно време живеел на село.

Започнал да прекалява и с чашката, твърдят негови съседи.

Вчера се прибрал в апартамента си в града, но нищо не предвещавало какво ще се случи. Най-вероятно е прерязал вените си още сутринта. На кошмарната гледка обаче се натъкнала съпругата му чак след обяд, твърдят осведомени.

„В последно време май беше безработен, но не сме сигурни, не контактувахме много с него. Предполагаме, че е изпаднал в депресия“, заявиха потресени съседите му.

Това е поредното самоубийство. В рамките на седмица в Перник жена скочи от седмия етаж на блок, а друга сложи край на живота си като се обеси със сезал.

Градът бе потресен и от две убийства.

В жегите хората стават по-агресивни и се увеличават самоубийствата, казва. проф. Вихра Миланова, началник на Клиниката по психиатрия в столичната университетска Александровска болница и национален консултант по психиатрия, пред вестник Труд.

Горещината директно се отразява при по-лабилните и уязвими личности, които имат проблеми или са преживели някакви нещастия и инциденти“, допълва лекарката. Специалистката обяснява, че промените в климата в последните години привличат вниманието на много изследователи по света.

Установено е, че в глобален мащаб 2014 г. е била годината с най-високите средни температури, откакто съществуват метеорологичните измервания, като се очаква 2015 г. да бъде още по-топла, посочва медичката. Жегите оказват влияние и върху телесните заболявания.

Инсултът, инфарктът, бъбречните заболявания, които са повалили болния в жегите, водят и до психични оплаквания. Т.е. душевните разстройства са вторични, казва още Михайлова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари