Мъж потроши артефакти за милиони долари в музей в САЩ

0

21-годишният Брайън е заплашен от доживотен затвор

Мъж проникна в музея на изкуствата в Далас, щата Тексас, и нанесе щети за повече от 5 милиона долара като разби и три древногръцки експоната преди да бъде арестуван, съобщи полицията, цитирана от БТА.

21-годишният Брайън Хернандес е обвинен в предумишлено нанасяне на щети в особено големи размери, което се наказва с присъда от пет години до доживотен затвор. Хернандес беше задържан под стража и може да бъде освободен под гаранция от 100 000 долара.

Според полицията нападателят е използвал метален стол, за да проникне в музея около 22 ч. в сряда и се развилнял. Младият мъж разбил витрина и счупил гръцка амфора от 6 в. Пр. Хр. и гръцко гърне от 450 г. пр. н.е. Полицията съобщи, че само тези два експоната са били на стойност около 5 милиона долара.

Съсипани са купа от 6 в. Пр. Хр., оценена на 100 000 долара, и керамична бутилка на индианско племе, оценена на около 10 000 долара. Охраната се втурнала да залови Хернандес, който не е бил въоръжен, каза полицията. Засега не е ясно какво го е провокирало.

Нападението беше извършено три дни, след като мъж, предрешен като възрастна жена, хвърли парче торта срещу стъклото, предпазващо картината „Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи в Лувъра в Париж. Нападението изцапа бронираното стъкло, но не засегна шедьовъра на Леонардо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    владиту
    Американското правораздаване важи само за обикновенните хора, дори и в америка. Това е най - корумпираната държава на планетата. Ако намери 100 бона и го пускат, изобщо не им пука за артефактите.
  • -2
    2
    Швейк
    перфектно, пак да заповяда, пък и други могат да опитат.....
  • 7
    1
    русенец
    Щети за 5 000 000 и го очаква доживотна присъда?! Боже, ако приложим американското правораздаване, един държавен или общински служител няма да остане на свобода!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари