Мъж почина 4 дни след като влезе в пазарджишкия затвор

3
По краката на 60-годишния мъж е имало синини и белези
По краката на 60-годишния мъж е имало синини и белези

По краката на 60-годишния мъж е имало синини и белези

60-годишен родопчанин умира 4 дни след като влиза в затвора. Семейството му така и не получава препис от аутопсията.

Той бе здрав мъж, нямаше оплаквания. Какво се е случило там, искаме да разберем истината“, посочи синът на починалия-Халил Халил, предаде „Родопи voice“.

Семейството е от Джебел.

Бащата Георги Христов е с условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В изпитателния срок той отново бил зад волана. При проверката с дрегер било установено 0,67 промила. Рецидивът му коства ефективна присъда от 7 месеца „лишаване от свобода“.

Баща ми влезе в затвора в Пазарджик на 13 декември. Ден-два по-късно се чухме. Каза, че всичко е наред, дали са му чисти чаршафи, чувства се добре. На 17 декември ми позвъниха от управата на затвора и ми казаха, че баща ми е починал. Бях шокиран. Първо като причина посочиха инфаркт, след това ми казаха някакъв вътрешен кръвоизлив. Така и не ми дадоха резултатите от аутопсията. Прибрахме тялото и погребахме баща ми“, разказва Халил. По думите му, по краката на 60-годишния мъж е имало синини и белези.

Сякаш е бил малтретиран, бит. Искаме да ни предоставят резултатите от аутопсията в писмен вид“, настоява синът. Той смята да се обърне към директора на затвора, както и към Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    SB
    Така му е било писано,aко някой беше убил на пътя.
  • 4
    2
    !@#$
    Изобщо не ми дреме за Халил Халил, Джамал Джамал или Дюран Дюран, но от мига на поставянето на белезници на ръцете ти, цялата и неотменима отговорност за здравето и живота ти е на този, който го е направил. От този миг, през килия в ареста, до затвор. Ти просто си лишен от правото да се грижиш за живота си. Адвокат, има великолепни кантори, които няма да вземат и една стотинка, но ще съдят до дупка държавата. И съм убеден, че ще я осъдят.
  • 8
    1
    Към семейството,съвет.
    Жалба до главният прокурор,адвокат и разследване със всички последствия от това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари